פשטידת ברוקולי שווה במיוחד
הפשטידה הזו היא אחת האהובות והמוצלחות.
היא קלה להכנה, מתאימה לשילוב בתפריט דיאטה מאוזן, משביעה, טעימה, ומפנקת.
היא קלה להכנה, מתאימה לשילוב בתפריט דיאטה מאוזן, משביעה, טעימה, ומפנקת.
ברוקולי עשיר בסיבים, ויטמין C, ברזל ונוגדי חמצון, והולך נהדר עם גבינות רכות כמו קוטג' ושמנת חמוצה.
בשילוב עם קוואקר (שיבולת שועל), ביצים וגבינות – מתקבלת פשטידה שמכילה גם פחמימה וגם חלבון – והטעם? יאמיייי.
רכיבים:
כף שמן זית
2 בצלים
2 בצלים
3 שיני שום
600 גרם ברוקולי מאודה/מבושל
1.5 פרוסת גבינה צהובה 9% או 28%
1.5 גביע קוטג' 1%
3 ביצים
3 כפות קוואקר
1 כף גבינת פרמזן
גביע קטן שמנת חמוצה 15% (100 מ"ל)
תיבול: מלח, פלפל שחור, מעט טימין או תבלין איטלקי
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום עם מעט שמן, אני הוספתי מים להמשך טיגון.
מאדים את הברוקולי קלות
בנפרד מערבבים את כל המרכיבים שנותרו ומוסיפים את הבצל והברוקולי פרט לחצי פרוסת גבינה צהובה וכף פרמזן שנשאיר בצד בשלב זה(לציפוי)
משטחים בתבנית עם נייר אפייה – ומעטרים מעל בגבינה הצהובה והפרמזן
אופים כ־45 דקות ב־175 מעלות – עד להשחמה עדינה
מגישים עם סלט ירקות טרי – ויש לך ארוחת צוהריים או ערב של אלופה.
כיצד נתייחס בתפריט?
כל הפשטידה ≈ כ 16 מנות של פחמימה/חלבון יחד כך שלדוגמה בתפריט 12 רבע מהפשטידה נתייחס כ 3 מנות חלבון ומנת פחמימה.
פשטידה עשירה בחלבון, מתאימה במיוחד לשילוב עם ירק חי/ סלט שווה.
ערכים ל־100 גרם:
קלוריות 82.06 kcal
חלבון 5.83 גרם
פחמימות 5.74 גרם
שומנים 4.07 גרם
טיפ חשוב לבישול:
אם את מכינה בתבנית אלומיניום יש ליצור הפרדה בין התבנית למזון (למשל נייר אפייה), כדי למנוע מגע ישיר עם האלומיניום שפולט רכיבים בחימום.
רצוי להעדיף נייר אפייה אקולוגי/טבעי (מגיע בגווני חום) אלומיניום פולט רעלים בחימום ופחות כדאי שזה יכנס למזון שלנו.בהזדמנות זו ממליצות על שימוש בתבניות רב פעמיות.
נשים מכוח החמש –
שימי לב: בכניסה לאתר למנויות את יכולה לשמור את המתכון וליצור לעצמך חוברת מתכונים אישית עם מתכונים מועדפים!
⬅️ הכנת את הפשטידה?
שתפי אותנו – בתמונה או חוויה!
אם את מקבוצות כוח החמש – נשמח לראות זאת בקבוצת השיתופים שלנו.
עוד מנה שווה – בדרך לתהליך הרזיה שמבוסס על אהבה, בריאות, והנאה אמיתית מהאוכל שלך.
