כניסה
למנויות
צרו קשר

פשטידת ברוקולי שווה במיוחד

פשטידת ברוקולי - בתוספת סלט זו מנה מעולה לארוחת ערב.

רכיבים:

2 בצלים
3 שיני שום
כף פרמזן
1.5 פרוסה גבינה צהובה (לקצוץ)
1.5 קוטג' 1%
3 ביצים
3 כפות קוואקר
600 גרם ברוקולי
גביע קטן של שמנת חמוצה 15% (100 מ"ל)

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עם תרסיס שמן (אני הוספתי מים לאחר טיגון קצר) ואז מוסיפים את השום והברוקולי עד שמכינים את תערובת הפשטידה. 
מערבבים את כל החומרים פרט לפרוסה של גבינ"צ + כף פרמזן שמשאירים בצד. (1/2 פרוסת גבנ"צ נכנסת לתערובת הפשטידה)
מתבלים עם מלח + פלפל שחור ומעט טימין, מוסיפים את הברוקולי עם השום והבצל ומערבבים היטב.
לוקחים תבנית ומרססים קלות בתרסיס שמן ואז מעבירים את תערובת הפשטידה פנימה ומעטרים מעל עם פרוסת גבינ"צ שקצצנו + כף הפרמז'ן.
מכניסים לתנור ב 175 מעלות, עד שמזהיב למעלה (כ 45 דקות) ונהנים מפשטידה טעימה במיוחד (:

כיצד נתייחס?

המתכון מכיל כ 1266 קלוריות עם גבינ"צ 28% או 1222 קלוריות עם גבינ"צ 9%.נתייחס לזה כפחמימה וחלבון יחד ואת הכמות נחלק בהתאם לארוחה שבחרנו. כל המתכון 16 מנות של פחמימה/חלבון.

*שימו לב - בבישול/אפייה בתבנית אלומיניום חשוב ליצור הפרדה של מגע המזון בתבנית, אפשר ע"י נייר אפייה, רצוי להעדיף נייר אפייה אקולוגי/טבעי (מגיע בגווני חום)
אלומיניום פולט רעלים בחימום ופחות כדאי שזה יכנס למזון שלנו.בהזדמנות זו ממליצות על שימוש בתבניות רב פעמיות.

הערות:
אפשר להחליף את הברוקולי ברכיבים שונים כגון: כרובית/ פטריות.
אם נחליף ברכיב פחמימתי כמו תירס ונשתמש הפחית שימורי תירס של פרי גליל אז כל המתכון הוא 17 מנות של פחמימה או פחמימה וחלבון יחד.

להאמין. לפעול. להגשים.